Εκλογές εξ αποστάσεως σε Φαρμακευτικούς Συλλόγους με περισσότερα από 500 μέλη

Δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως διεξαγωγής αρχαιρεσιών στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους με περισσότερα από 500 μέλη, παρέχεται με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που ετέθη την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 σε δημόσια διαβούλευση.

Το νομοσχέδιο για τη “Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία ‘Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα'”, περιλαμβάνει και σειρά διατάξεων, όπως η παράταση έως τις 30 Ιουνίου μέτρων που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για τις εκλογές στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους αναφέρονται στο άρθρο 63 του νομοσχεδίου τα ακόλουθα:

Στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 3601/1928 (Α’ 119), περί της εκλογής των μελών των Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων των Φαρμακευτικών Συλλόγων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) το πρώτο εδάφιο αντικαθίσταται, β) προστίθενται νέα εδάφια, δεύτερο και τρίτο, και η παρ. 1 του άρθρου 22 διαμορφώνεται ως εξής:

1. Η εκλογή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των αντιπροσώπων στον Π.Φ.Σ., διεξάγεται κάθε τριετία στην τακτική συνεδρίαση της Γ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων, η οποία λαμβάνει χώρα εντός του μηνός Νοεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 12, με μυστική ψηφοφορία και αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων.

Ειδικώς στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους με περισσότερα από πεντακόσια (500) μέλη, η εκλογή των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των αντιπροσώπων στον Π.Φ.Σ., διεξάγεται είτε διά αυτοπρόσωπης φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων και της μυστικότητας της ψήφου. Στην περίπτωση διενέργειας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος εφαρμόζει διαδικασίες για την παροχή στα μέλη του της δυνατότητας εξ αποστάσεως συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, για τη διασφάλιση της ταυτότητας των προσώπων που συμμετέχουν στην ψηφοφορία και της προέλευσης της ψήφου, καθώς και για την ασφάλεια της ηλεκτρονικής ή άλλης σύνδεσης. Στην πρόσκληση υποχρεωτικά αναφέρεται και ο αριθμός των συμβούλων που εκλέγονται“.

Πηγή: iatronet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *