8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022

Με κεντρικό μήνυμα και άξονα της πλούσιας θεματολογίας του «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η συμβολή των φαρμακείων» θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2022, και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ. Το συνέδριο θα εστιάσει

  • στη συμβολή του ελληνικού φαρμακείου στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • στον καθοριστικό ρόλο της επιστημονικής συμβουλής του φαρμακοποιού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων (όπως η υπέρταση, ο διαβήτης κ.ά)με στόχο τη βελτίωση της υγείας και κατ’ επέκτασιν της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές Φαρμακευτικής από όλη τη χώρα.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς που θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην υγεία, στην πρόληψη, στη φροντίδα, αλλά και στην καθημερινότητα του φαρμακείου.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει στις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας και στο πώς μπορούν οι φαρμακοποιοί, ως επιστήμονες υγείας, να τις εξυπηρετήσουν και να τις καλύψουν, βελτιώνοντας το επίπεδο της υγείας και κατ’ επέκτασιν την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν: Στρογγυλό τραπέζι για τις «Ελλείψεις φαρμάκων» με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Γαγάτση, πρόεδρο Φ.Σ. Καρδίτσας. Σε αυτό έχουν κληθεί να συμμετέχουν οι κ.κ.: Χαράλαμπος Καραθάνος, ειδικός σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του Υπουργού Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και Βασίλης Μπιρλιράκης, πρόεδρος ΟΣΦΕ. Στρογγυλό τραπέζι «Ενημέρωση φαρμακοποιών για επαγγελματικά και εκπαιδευτικά ζητήματα» με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Γαγάτση, πρόεδρος Φ.Σ. Καρδίτσας. Κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ συμμετέχουν ακόμη οι κ.κ. Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Αθανάσιος Κουτσούκης, πρόεδρος Φ.Σ. Λάρισας, Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος Φ.Σ. Μαγνησίας, και Ιωάννης Χαρίσης, πρόεδρος Φ.Σ. Τρικάλων.

 

Επιστημονικές και επαγγελματικές ομιλίες με θέματα όπως:

– «Τριδημία» κορονοϊού, γρίπης και RSV»

– «Η σύγχρονη διαχείριση του ΣΔ2»

– «Κλινικές Υπηρεσίες Υγείας στο φαρμακείο: Εμβολιασμοί, διακοπή καπνίσματος, διαχείριση φαρμακοθεραπείας»

– «Λοιμώξεις του αναπνευστικού στον χώρο του φαρμακείου. Από τα εμβόλια στα δισκία και τα εισπνεόμενα»

– «Η σημασία της Αυτοφροντίδας στο ελληνικό φαρμακείο»

– «Διαχειρίζομαι το τραύμα σύμφωνα με τις Εθνικές Συστάσεις»

– «Ασφάλεια & αποτελεσματικότητα της νιμεσουλίδης, ο σημαντικός ρόλος του φαρμακοποιού για τη σωστή χρήση των ΜΣΑΦ»

– «Θεραπευτική της νόσου Alzheimer: φαρμακευτικές θεραπείες, μη-φαρμακευτικές παρεμβάσεις και νεότερες εξελίξεις» – «Το Φαρμακείο Σήμερα. Συμβουλές Ομορφιάς»

– «Η σημασία του ύπνου και οι θεραπευτικές του ικανότητες σε κάθε ιατρική ή άλλη συμπληρωματική αγωγή» – «Οι θεραπευτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος των σπόρων του γκρέιπφρουτ»

– «Καινοτόμες λύσεις για την ορθή παρασκευή πόσιμων φαρμακευτικών εναιωρημάτων στο φαρμακείο»

– «Euromedica TWO: Όλα όσα θέλετε να μάθετε»

– «Φαρμακεία και Στρατηγικές Διαφοροποίησης: ποια είναι τα κριτήρια για την καταλληλότερη επιλογή»

«PharmacyOne, μια ολοκληρωμένη λύση για τη μηχανογράφηση του φαρμακείου»

Το συνέδριο μοριοδοτείται με Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ. Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.panthessaliko.gr

Μεγάλοι χορηγοί: ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. – ΒΙΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ο Κόσμος του Φαρμακείου, All About Health, DailyPharmaNews, HEALTHWEB, IATRONET, LIFEVALLEY, ONMED, Farmakopoioi, PharmaTeam, Pharmacorner

 

Οργάνωση-Γραμματεία: Noufio Communication Services

Πηγή : farmakopoioi.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *