Έκτακτο: Διακοπή λειτουργίας e-prescription.gr και πλατφόρμας για rapid test

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και η πλατφόρμα δήλωσης rapid test αντιμετώπισε προβλήματα από το βράδυ του Σαββάτου, έως και το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή ούτε η συνταγογράφηση και η εκτέλεση συνταγών, αλλά ούτε και η δήλωση αποτελεσμάτων rapid test.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία της χώρας αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα και μετά και από επέμβαση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολου Βαλτά, η ΗΔΙΚΑ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, μία στις 10:05πμ, όπου ανέφερε το πρόβλημα και μία στις 12:30, όπου έδινε τη δυνατότητα στη χειρόγραφη συνταγογράφηση, εκτέλεση και χορήγηση βεβαίωσης rapid test. Φυσικά αυτό δεν έλυνε το πρόβλημα  των ασφαλισμένων που είχαν άυλη συνταγογράφηση.

Η λειτουργία του συστήματος αποκαταστάθηκε αργότερα, το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ:

Σας ενημερώνουμε ότι το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα παραμείνει εκτός λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για επείγουσες περιπτώσεις μπορείτε να προβαίνετε σε χειρόγραφη συνταγογράφηση και εκτέλεση.

Οι φαρμακοποιοί παρακαλούνται:
1) Για την εκτέλεση συνταγών σήμερα να υπολογίζουν το ποσό πληρωμής του ασθενή μέσω του λογισμικού που χρησιμοποιούν και να εκτελέσουν τη συνταγή ηλεκτρονικά όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος και
2) Για τα αποτελέσματα των rapid tests, να δίνουν σήμερα χειρόγραφη βεβαίωση και να καταχωρίσουν το αποτέλεσμα των rapid test στο Μητρώο Covid-19 όταν αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *