Εποχικός εμβολιασμός

Ενημέρωση για τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη για την πρόθεση του Υπ. Υγείας για κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τα μέλη του, μέσω του οποίου αναλύει τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να καταργήσει την υποχρεωτική συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού, κ. Πλεύρη σε πρόσφατη συνέντευξη.

Πιο αναλυτικά:

Αθήνα,  17 Νοεμβρίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 4846

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε σημερινό ρεπορτάζ των μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας να καταργηθεί η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου εφόσον διασφαλισθεί η επάρκεια τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα της καθυστέρησης εφέτος στη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έχει θέσει το θέμα στις συναντήσεις του με τον Υπουργό Υγείας και την ΓΓ. του Υπουργείου, τονίζοντας την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ώστε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, να προχωρήσουν απρόσκοπτα στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, η έξαρση της οποίας είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κ. Θεοδωρίδου.

Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Πλεύρη είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε άμεσα την υλoπoίησή τους.

Τα σημερινά ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναφέρουν τα έξης :

«Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα απαιτείται πλέον η συνταγογράφηση από γιατρό για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης

Τέλος στη συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης αναμένεται να βάλει στο επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Υγείας, όπως προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός διευκρίνισε πως εφόσον πλέον έχει διασφαλιστεί η επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια, δεν θα απαιτείται πλέον η συνταγογράφηση από γιατρό.

«Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα για το άνοιγμα των εμβολιασμών κατά της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση.

«Θα ανοίξουμε το σύστημα για να μην χρειάζεται ραντεβού ή συνταγογράφηση, ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τον πολίτη», ανέφερε.»

 

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *